Rady pro správné grilování – vybavení, postupy a nápady

  • 2018-06-05
  • 0
  • Nábytek Elegance
Rady pro správné grilování – vybavení, postupy a nápady

Venku je konečně teplo a vás to láká k pořádné grilovačce? Nechcete zaostávat za ostatními a chcete si pořídit pořádné grilovací zařízení a náčiní? Možná budou pro vás inspirací skvělé rady nejen pro vybavení, ale také další nápady, které rádi využijete.

Nejen v létě, ale i v jiných ročních obdobích to láká ke grilování. Z grilování se stal trend, který již nechybí v žádné domácnosti, respektive na žádné zahradě nebo terase. Život bez grilování by byl jednoduše nudný.

Pokud chcete začít s grilováním i vy, tak zajisté vás potěší každá dobrá rada, nápad, inspirace, aby posezení u grilování mělo ten správný šmrnc a mohli jste pozvat rodinu i přátele.

V první řadě je potřebné pořádné grilovací vybavení, a to jak grilovací zařízení a nářadí, tak i potřebné suroviny od masa, přes marinády až po zeleninu a něco dobrého k pití. Začneme tedy vybavením.

  • Co nemůže chybět, je pochopitelně kvalitní gril. Na trhu je k výběru mnoho možností, a to jak přímo na zahradu, tak i na balkon nebo terasu. Dále je výběr zaměřený na grily plynové, elektrické či na dřevěné uhlí. Konečné rozhodnutí je závislé na tom, kde chcete gril využívat, jak často, kolik peněz jste ochotní do grilu investovat a podobně.
  • Dále můžete investovat svůj čas a peníze do pořádného grilovacího nářadí. Můžete si tedy pořídit grilovací zapalovače jinak zvané startéry, grilovací kufříky či sady náčiní a k tomu různé jehly na grilování, steakové příbory, teflonové rukavice, zástěry, kartáče na čištění grilu a mnoho dalšího.
  • Velice důležitý krok je výběr surovin, které budete ke grilování potřebovat. Nejdřív tedy výběr masa, které je nejlepší čerstvé a pokud musíte použít již zmrazené, tak jej nezapomeňte vytáhnout v předstihu. Ke grilování se hodí jak maso vepřové, tak i drůbeží, hovězí nebo ryby. A grilovat můžete také zeleninu.
  • Dále přichází na řadu ochucení masa. Obvykle se maso určené ke grilování nesolí, stačí okořenit, opepřit a potřít olejem. Až těsně před podáváním na stůl můžete maso osolit. Kromě toho jsou vhodné pro dochucení masa i různé marinády, ve kterých necháte maso uležet na několik hodin. Následně je dobré k masu podávat různé omáčky například pikantní, pepřové, bylinkové, kyselé a mnohé další dle vaší chuti.
  • Důležitý je také správný postup grilování, a sice že maso se griluje naporcované, potřené špekem nebo olejem, na grilu držet dostatečný odstup jednotlivých kousků, aby nebyl gril přeplněný. Doba grilování je závislá od druhu masa, protože například kuřecí stehna vyžadují cca 30 minut na grilu. Dále je potřebné maso otáčet a nepíchat do něj, aby neztratilo šťávu, stačí uříznout kousek a ochutnat, jestli je již vhodné k podávání.

Ke grilovanému masu můžete podávat pečivo, zeleninu, a to jak čerstvou, tak i grilovanou, různé druhy salátů a již zmíněných omáček.

K pohodlí patří také kvalitní posezení, a nejen zahradní nábytek v akci, ale také různé rodinné jídelní sety, pohodlné sedací soupravy a také nábytek pro děti.

*Předmět
Jméno Příjmení
E-mail Telefon
*Komentář
Antispamová ochrana
*Údaje označené hvězdičkou jsou povinné
Kategorie nábytku
12 300
produktů
Celkový počet produktů v nabídce.
140
novinek
Počet nově přidaných produktů do naší nabídky.
484
zákazníků
Počet nyní nakupujících zákazníků.
Zasílání novinek

Přihlaste se k odběru novinek a my Vás budeme pravidelně informovat o zajímavých akcích, slevách a novinkách.

Poslední newsletter